Oostenrijk - Zell am See  
Zell am See Zell am See Zell am See
  Oostenrijk | Zell am See - Kaprun | Zell am See

+ Authentiek stadje
+ Après-ski
+ Hoogte 800-3029 meter
138 km piste plezier!

blauwe pistes: 63 km
rode pistes: 50 km
zwarte pistes: 25 km
 
   
 


Zell am See

Het populaire en gezellige stadje Zell am See is het sportieve en après-ski walhalla van 'hartje' Oostenrijk. Het plaatsje bestaat uit twee delen. In de sfeervolle en autovrije 'Altstadt' vindt u tal van winkeltjes, barretjes, konditoreien en een bruisend uitgaansleven. De wijk Schüttdorf, ligt op ongeveer 2 kilometer afstand van het centrum, heeft een eigen winkelcentrum, parkeergarage, een konditorei, toffe barretjes en discotheek Sunrise; de grootste van de regio. Eten en drinken kunt u prima in Zell am See zelf maar sla een hapje in een van de gezellige berghutten op de piste zeker niet over! De skiliften vertrekken direct vanuit het centrum van Zell am See, aan het eind van het Schmittendal of vanuit de aan de zuidkant van het meer gelegen wijk Schüttdorf.

Het skigebied

Zell am See - Kaprun (voorheen Europa Sportregion) is één van de mooiste skigebieden van Oostenrijk. Door de aanwezigheid van een gletsjer en het uitgebreide aantal sneeuwkanonnen biedt het skigebied zelfs 100% sneeuwzekerheid. Het extra voordeel van deze gletsjer is bovendien dat deze zowel geschikt is voor beginners als voor gevorderden.

De wintersportregio Zell am See - Kaprun biedt voor voor ieder wat wils. Zell am See biedt een goede afwisseling tussen blauwe en rode pistes. Daarnaast voeren de meeste afdalingen langs en door naaldbossen. Het skigebied van Kaprun ligt een stuk hoger en biedt meer uitgestrekte en brede pistes. Het gebied rond de Maiskogel (circa 1700 meter) is meer geschikt voor de beginnende skiër. In beide dorpen kunt u na een dag intensief wintersporten terecht voor een uitgebreide en veelzijdige après-ski!

De gondels 'Gletscherjet 1' en 'Gletscherjet 2' brengen u vanuit Kaprun snel naar de aansluiting met de liften van de Kitzsteinhorn. Vanuit Zell am See vertrekken een drietal gondels die voor snel vervoer zorgen naar de hoogste toppen van de Schmittenhöhe. Vanuit Schüttdorf is er een aansluiting op de Areitbahn naar de Schmittenhöhe. Voor langlaufers biedt dit gebied onder andere de beroemde 'Pinzga-Loipe' met wel 200 kilometer aan langlaufplezier. Boarders kunnen zich, behalve op de pistes, ook prima uitleven op de halfpipe en het funpark. Boven op de Schmittenhöhe liggen het Berghotel met een enorm zonneterras. Wanneer de zon schijnt, is hier geregeld livemuziek te horen. De zwarte afdalingen zijn een ware uitdaging en een prima afsluiting van een fijne skidag.


 
 
Tauern Spa  Tauern Spa
Oostenrijk | Zell am See - Kaprun | Kaprun

Luxe hotel in Kaprun
Binnen- en buitenbaden / sauna's / stoombaden
Personen: 2
vanaf
€ 1838,-
per kamer
****
 
Cubic © 2016  |  Contact  |  Sitemap  |  Reisinformatie  |  Voorwaarden  |  Disclaimer
Wintersport Zell am See - Kaprun