Frankrijk - Avoriaz  
Avoriaz Avoriaz Avoriaz
  Frankrijk | Les Portes du Soleil | Avoriaz

+ Hart van een schitterend skigebied
+ Sneeuwzeker in Les Portes du Soleil
+ Hoogte 930-2460 meter
650 km piste plezier!

blauwe pistes: 170 km
rode pistes: 380 km
zwarte pistes: 100 km
 
   
 


Avoriaz

Avoriaz is een autovrij wintersportdorp in het Franse Les Portes du Soleil. Kenmerkend zijn de uit hout opgetrokken gebouwen en de tunneltjes, bruggen en sleepliften die kris kras het dorp heen lopen. De voorzieningen waar u tijdens uw wintersport naar op zoek bent liggen dus altijd binnen handbereik.

In Avoriaz heerst een relaxte en gezellige sfeer en in de avonden valt hier ook nog genoeg te beleven. Vervoer vindt plaats door middel van rupsvoertuigen, sneeuwscooters en knusse paardensledes. De liften in Avoriaz lopen door tot in het dorp, evenals een aantal van de pistes.

Avoriaz is een dorpje dat zich middenin het skigebied van Portes du Soleil bevindt. Alle hotels bevinden zich letterlijk op de piste, dus u kunt direct de skilift in vanuit het hotel. Er zijn geen auto's toegestaan in het dorp, maar u kunt u wel laten vervoeren door middel van paard en wagen. In Avoriaz zijn veel leuke bergrestaurantjes en barretjes, en de oefenweide voor kinderen ligt in het midden van Avoriaz.

Het dorp staat door haar centrale ligging garant voor veel skiplezier. Bij voldoende sneeuw is de lange afdaling naar Les Prodains een echte aanrader. Vanaf daar geeft een gondel weer aansluiting op Avoriaz en Super Morzine. Echte durfals wagen zich tijdens een wintersport in Avoriaz aan de beruchte ‘Muur van Avoriaz’, dit is een zeer steile afdaling met onvoorstelbaar hoge buckels. Deze piste sluit aan op het gebied van Châtel en op Val d'Illiez - Champoussin & Les Crosets in Zwitserland.

Avoriaz behoort tot het skigebied Les Portes du Soleil, het grootste aaneengesloten skigebied van Europa. Dit skigebied bestaat uit maar liefst 650 km pistes, verdeeld over Frankrijk en Zwitserland. Avoriaz ligt centraal in het gebied. Door heel Portes du Soleil zijn zowel blauwe als rode pistes te vinden, dus elk niveau skiër kan hier uit de voeten. Behalve op de pistes zijn er ook veel off-piste mogelijkheden, en in Portes du Soleil zijn veel verschillende funparken te vinden.


 
 
Hotel des Dromonts  Hotel des Dromonts
Frankrijk | Les Portes du Soleil | Avoriaz

Luxe hotel aan de piste
Sauna / hammam / jacuzzi
Personen: 2
vanaf
€ 1960,-
per kamer
****
 
Cubic © 2016  |  Contact  |  Sitemap  |  Reisinformatie  |  Voorwaarden  |  Disclaimer
Wintersport Avoriaz Les Portes du Soleil